Besicilerimizin kesim zamanının gecikmesi sonucu aşırı yağlanmaya bağlı kayıplarının engellenmesi, kesim zamanlamasını doğru yapabilmeleri ve doğru rasyon tercihi ile daha fazla kazanç elde edebilmeleri için Müdürlüğümüzce eğitim toplantısı düzenlendi.
Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdürümüz Ali Ergin, İl Müdür Yardımcımız Orhan Tat, Bakanlığımızdan İlgili Birim Sorumlusu Veteriner Hekimler, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürümüz İsa Kaplan, STK Temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut; hizmet verdikleri sektörlerinde böyle önemli bir konuda verilen eğitime ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bu tür eğitimlerin üretici talebi doğrultusunda farklı konularda düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
İl Müdürümüz Ali Ergin ise; kırmızı et sektörünün ülkemizde ki durumu ve Konya'nın büyükbaş hayvan varlığında ki birinciliğinin altını çizerek, sektörün daha kârlı hale gelebilmesi adına yapılan desteklemelerin olumlu etkilerini belirtti. Hayvancılık konusunda Konya olarak iyileştirmeyi hedeflediğimiz noktaları ayrıntılarıyla anlatan İl Müdürümüz katılımcı akademisyenlere ve üreticilere teşekkür etti.
Prof. Dr. Behiç Çoşkun ve Prof. Dr. Şeref İnal' ın sunumlarını yaptığı eğitim toplantısında üreticilerimiz akademisyen ve teknik personelimize her konuda sorularını yönelterek sorunlarına cevap bulduğu interaktif bir toplantı gerçekleştirildi.