Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Güvenilir Gıda Eğitimi düzenlendi.
16 Aralık 2021 tarihinde uygulanan eğitimde Lise öğrencilerine yönelik sunum yapıldı. Veteriner Hekim İrfan YILMAZER ve Gıda Mühendisi Ahmet GÜLEÇ tarafından toplam 105 öğrenciye verilen eğitimde, Güvenilir Gıda - Açıkta Satılan Gıdalar - Son Tüketim Tarihi - Anne Babalara Düşen Görevler - Doğru Beslenme - Doğru El Yıkama - Gıda Hastalıkları ve Alo Gıda 174 konularına değinildi.
Konu ile ilgili olarak Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU "6 yılı aşkın bir süredir okullarda güvenilir gıda ve hijyen eğitimlerine devam etmekteyiz. Pandemi sürecinde düzenlediğimiz eğitimler biraz aksadı. Fakat şunu da gördük ki; Güvenilir gıda, doğru beslenme ve doğru el yıkama konularındaki bilgiler salgın ortamında daha da önem kazanıyor. Eğitim düzenlediğimiz okullardan ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Özellikle Güvenilir Gıda, Doğru El Yıkama ve Alo Gıda 174 konularında farkındalık oluşturarak, davranış değişikliğini sağladığını gözlemliyoruz. Gerekli tedbirlerle birlikte, bu okulumuzda aktardığımız konuların öğrencilerimizin ufkunu açacağını, mesleki ve eğitim tercihlerinde yönlendirici olacağını düşünüyoruz. Bu tür lise düzeyindeki eğitimlere devam etmek istiyoruz. Asli görevimiz olan gıda kontrol işlerinin yanında Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün planlaması nezdinde eğitim çalışmalarını yapıyoruz." dedi.
Eğitimin organize edilmesini sağlayan Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan KOLAY, Müdür Başyardımcısı İlker SEKKİN ve Gıda Teknolojisi Öğretmeni Hanife COŞDU düzenlenen eğitimden memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. İl Müdürlüğü olarak benzer eğitimlerin pandemi şartlarının elverdiği oranda devam edeceği belirtilmiştir.