T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KESİMHANE ve ET ÜRÜNLERİ İŞLETMELERİ İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Yayın Tarihi : 26.05.2023

​İlimiz sınırlarında faaliyet gösteren kesimhane, kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik olarak ayrılmış et ve çiğ etin üretim işletmelerinde, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği gereği işletmeciler tarafından mikrobiyolojik numune alma zorunluluğu, numune alma kuralları hakkında 23 Mayıs 2023 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya işletme sahipleri ve istihdamı zorunlu personeller katılmışlardır. İl Müdürlüğümüz Kontrol Görevlilerince konu hakkında bilgilendirme yapılmış olup; işletme yetkilileri ile toplantının konusuyla birlikte sektöre ait sorunlar hakkında istişare yapılmıştır.