T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

BRC Global Gıda Standartları Eğitimi Verildi…

Yayın Tarihi : 11.10.2018

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, 2018 yılı 4.dönem teknik destek programı doğrultusunda Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) sunulan ve ajans tarafından kabul gören proje kapsamında Kayzer Kalibrasyon Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. tarafından BRC Global Gıda Standartları Eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitime Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Karatay, Meram, Selçuklu, Akşehir, Ereğli ve Seydişehir İlçe Müdürlüklerinde görev yapan kırk dört (44) kontrol görevlisi katılmıştır.

 İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan eğitim, 02-03 Ekim ile 09-10 Ekim 2018 tarihlerinde, iki gurup halinde toplamda dört gün sürmüştür.

BRC(British Retail Consortium), gıda perakendecilerine, gıda tedariği sağlayan üreticiler için tasarlanmış bir standarttır. Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanmasını, HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını, etkin bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının, ürünlerin, proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşan gıda güvenliği sistemidir. Gıda sektöründe kabul gören bu sistem, dünya genelinde yüz ülkede yaklaşık yirmi bine yakın tedarikçisi olan global bir marka haline gelmiştir. BRC ülkemizde işlenmiş/işlenmemiş et ve et ürünleri, taze/dondurulmuş meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri, kurutulmuş gıdalar, yumurta, unlu mamuller, sıvı ve katı yağlar gibi gıda sektörünün oldukça geniş bir yelpazesinde gıda isletmelerince kullanılmaktadır.

Yapılan eğitimle;  5996 sayılı Kanun gereği gıda ve yem işletmelerinin kontrol ve denetimini yapan personelin sektördeki yeni gelişmeleri takip edebilmeleri, bu gelişmelere uyum sağlamaları, mesleki bilgilerini artırmaları; bu sayede verimli ve etkin bir denetim yapabilmeleri hedeflenmiştir.

Eğitimin kapanışında İl Müdür Yardımcısı Orhan TAT ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU' nun katılımı ile sertifika töreni düzenlenerek katılımcılara belgeleri verilmiştir.

Sertifika töreninde konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Orhan TAT; gıdanın tarladan sofraya kadar güvenilir bir şekilde son tüketiciye arz edilmesi noktasında oldukça hassas görev icra eden kontrol görevlilerine yönelik bu tür eğitimlerin önemini vurgulayarak, eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen personele teşekkürlerini iletmiştir. Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU' da yaptığı konuşmada; İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek sağlayacak eğitimleri geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, kontrol görevini yerine getiren personelin bilgi, beceri ve donanımlarını artıracak eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini belirtmiştir.