T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullara Hijyen Eğitimi

Yayın Tarihi : 22.11.2018

17 Kasım 2018 Cumartesi günü 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' 15. Maddesi  gereğince; örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik eğitim düzenlenmiştir. Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokol doğrultusunda gerçekleştirilen eğitime; Konya il merkezi ve 31 ilçeden 1293 kişi katılmıştır. Eğitim, Konya Esnaf ve Sanatkarlar odasında yapılmış olup katılımın yüksek olmasından dolayı iki ayrı salonda gerçekleştirilmiştir. Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU'nun açılış konuşmasını yaptığı eğitim, İl Sağlık Müdürlüğünden Uzman Doktor Önder AYDEMİR, Diyetisyen Ayşegül ERDAL ile Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi Ömer DANACIOĞLU ve Ziraat Mühendisi Şule KILINÇ'ın sunularıyla devam etmiştir. Ayrıca eğitime katılanlara üç bakanlığın ortak imza attığı 'Eğitime Katılım Belgesi' düzenlenecektir.

Gıdanın insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygunluğunun sağlanması için; üretim, depolama, dağıtım ve satışa sunma gibi bütün aşamalarda tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması için uyulması gereken kurallar ile kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilerin verildiği eğitimin faydalı olduğuna inanıyoruz

Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerin ve alınan numunelerin çocukların ve büyüklerin sağlığını korumaya yönelik bir kamu hizmeti olduğu unutulmamalıdır.

Bu nedenlerle, işletmelerde asgari teknik ve hijyenik şartlara uymak, gıda güvenilirliğini sağlamak adına gereken azami gayretin gösterileceğine olan inancımızla, mutlu ve sağlıklı yarınlar dileriz.