T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Güvenilir Gıda Eğitimi

Yayın Tarihi : 19.12.2018

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından 3 gün süreyle Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Güvenilir Gıda Eğitimi düzenlendi.

10-13 ve 14 Aralık 2018 tarihlerinde 3 gün süreyle uygulanan eğitimde Lise öğrencilerine yönelik sunum yapıldı. Veteriner Hekim İrfan YILMAZER ve Gıda Mühendisi Ahmet GÜLEÇ tarafından toplam 990 öğrenciye verilen eğitimlerde, Güvenilir Gıda - Açıkta Satılan Gıdalar - Son Tüketim Tarihi - Anne Babalara Düşen Görevler - Doğru Beslenme - Doğru El Yıkama - Gıda Hastalıkları ve Alo Gıda 174 konularına değinildi.

Konu ile ilgili olarak Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU "2016 yılından beri, 3 yılı aşkın bir süredir okullarda güvenilir gıda ve hijyen eğitimlerine devam etmekteyiz. Eğitim düzenlediğimiz okullardan ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Özellikle Güvenilir Gıda, Doğru El Yıkama ve Alo Gıda 174 konularında farkındalık oluşturarak, davranış değişikliğini sağladığını gözlemliyoruz. Bu da okullarda hijyen eğitimiyle ilgili doğru istikamette olduğumuzu gösteriyor. İlköğrenim ve Lise düzeyinde eğitimlere devam etmek istiyoruz. Bunun yanında meslek örgütleri, üniversite etkinlikleri gibi değişik mecralarda eğitim ve sunumlar yapıyoruz. Asli görevimiz olan gıda kontrol işlerinin yanında Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün planlaması nezdinde eğitim çalışmalarına da katkıda bulunuyoruz." dedi.

Gayretli girişimleriyle eğitimin organize edilmesini sağlayan Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Hanife YILDIRIM, Müdür Yardımcısı Mahmut ZENGİN ve Öğretmen Aynur MAŞALI düzenlenen eğitimden memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. İleriye dönük özellikle Gıda Teknolojisi alanında yeni eğitimlerin planlanması gerçekleştirilmiştir.