T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

EKMEK FIRINLARI ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ YAPILDI...

Yayın Tarihi : 19.08.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince,  30.07.2019 tarihinde Konya Ticaret Odası, toplantı salonunda İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri Halit YAZICI, Ekrem HUĞLU ve Kadir DEMİR tarafından, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri üretimi yapan işletmecilere ve üretim aşamasında görevli personellere Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları konusunda eğitim düzenlenmiştir. Eğitim toplantısında ayrıca katılımcılara; Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzm. Dr. Ekin KOÇ tarafından Hijyen ve Sağlık konusunda bilgiler verilmiştir.

Yapılan eğitim kapsamında katılımcılara, Ekmek üretimi, dağıtımı ve satışı ile görevli personellerin eğitimleri için Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün belirlemiş olduğu eğitimde, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı başta olmak üzere hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı gibi konular anlatıldı.

Fırın çalışanlarına verilen eğitimde, ekmeklerin satıcı tarafından tüketiciye verilmesi, müşterinin ürüne dokunmaması ve ekmeğin satışa sunulduğu dolapların, tezgâhların ve ekmek kasalarının açıkta bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Yapılan toplantıda verilen eğitim sonunda katılımcılara sınav yapılmış ve sınavda başarı sağlayan katılımcılara "Hijyen Eğitimi Belgesi" düzenlenecektir.