T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KANTİN İŞLETMECİLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ

Yayın Tarihi : 27.02.2020

22 Şubat 2020 Cumartesi günü ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ 15. Maddesi  gereğince; örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik eğitim düzenlenmiştir. Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokol doğrultusunda gerçekleştirilen eğitime; Konya il merkezi ve 31 ilçeden 300 kişi katılmıştır. Eğitim, Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  Çölyak Hastalığı ve İl Sağlık Müdürlüğünün de  Kişisel Hijyen ile ilgili sunularının ardından Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi Ömer DANACIOĞLU ‘Kantinlerde Özel Hijyen Kuralları ve Alerjenler’ ile ilgili sunum yapmıştır.

Gıdanın insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygunluğunun sağlanması için; üretim, depolama, dağıtım ve satışa sunma gibi bütün aşamalarda tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması için uyulması gereken kurallar ile kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilerin verildiği eğitimin faydalı olduğuna inanıyoruz.

Katılım ve ilginin yüksek olduğu eğitim sonunda; kantin işletmecilerine, kantinlerine asmaları amacıyla hazırlanan ‘Toplu Tüketim Yerlerinde Alerjen Bildirimi’ posterlerinin dağıtımı yapılmıştır.