T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ULUSLARARASI İKİ PROJEYE İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ORTAK OLARAK KATILIM SAĞLAYACAKTIR

Yayın Tarihi : 5.03.2021

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Ulusal Ajans Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projelerinde iki projeye ortak olarak katılım sağlayacaktır.

"e-Organik" adlı proje, Türkiye'den Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (Koordinatör Kurum), Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İngiltere'den National Sheep Association (NSA) İspanya'dan Actyva Sociedad Cooperativa (ACTYVA) ve İtalya'dan Humus, rete agricola sociale per la bioagricultura italiana (HUMUS) tarafından yürütülecektir.

Projenin somut fikri çıktılarını; e-Platform, e-Ders ve e-Kitap oluşturacaktır. Proje süresince; hedef kitlenin eğitilmesi, projenin kamusal sahiplenilmesi, projenin yaygınlaştırılması, mesleki, bilimsel ve kurumsal kapasitenin artırılması, proje ortağı ülkelerin tanıtımı ve kültürel alışverişe katkı sağlanması, yeni projelerin üretilmesi, organik hayvancılık, hayvan refahı ve sağlığı, çevre ve gıda güvenliği gibi konularda toplumsal bilincin oluşturulması, üreticilerin eğitilmesi ve organik hayvansal üretimin artırılması hedeflenmektedir.

Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Dijital Eğitime Hazırlık Projeleri kapsamında kabul edilen ve ortağı olduğumuz diğer proje de "Rasyonelleşme" (Rationalization) projesidir. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2016 yılından beri yerel ve bölgesel olarak uyguladığımız "Konya Hayvancılığında Rasyonelleşme" projesinin devamı niteliğinde olan proje; Türkiye'den Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (Koordinatör Kurum), Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İspanya'dan ASAJA, Almanya'dan DEULA, Hollanda'dan DTC ve İtalya'dan VITECO olmak üzere toplam 7 kurum tarafından yürütülecektir.

Projenin somut fikri çıktılarını; eğitim müfredatı ve online eğitim platformu oluşturacaktır. Proje ile süt ineklerinin beslenmesi, buzağı-düve beslenmesi, kurudaki ineklerin beslenmesi, erkek sığırların beslenmesi, rasyon hazırlama, beslenme hastalıkları, yem bitkileri yetiştiriciliği ve depolanması ve hayvan refahı konularını içeren fikri çıktılar elde edilecektir.