T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Konya' da Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge Toplantısı Düzenlendi

Yayın Tarihi : 18.09.2021

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Konya Süt Üreticileri Birliği ile ortaklaşa koordine edilen Konya İlinin ev sahipliğinde Aksaray, Karaman, Niğde ve Burdur illerinin de iştirak ettiği Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge Toplantısı düzenlendi.  
Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Burhan DEMİROK’un da katıldığı toplantıya, Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Sayın Emre GÜRÇAY, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ali ERGİN,  Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Bülent SAKLAV, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Mehmet TUĞRUL, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Yusuf ŞAHİNBAŞ, Sayın Prof. Dr. Sinan Sefa PARLAT, Sayın Prof. Dr. Pınar DEMİR, Sayın Doç. Dr. Şebnem BUDAK, İlimizdeki ve komşu illerimiz olan Aksaray, Karaman, Niğde ve Burdur illerinden Bakanlığımızın temsilcileri, Akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları, Birlikler, Süt üreticileri, Süt işleyen ve yem üreten işletmelerin temsilcileri katıldı.
Çiğ sütte kalitenin arttırılması, Aflatoksin oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususlar hocalarımız, Prof.Dr. Sinan Sefa PARLAT, Prof.Dr. Pınar DEMİR, Doç.Dr. Şebnem BUDAK tarafından katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. 
Programın son bölümünde katılımcıların görüş ve önerileri alınarak Süt Üretimi ve İşleme Sektörünün sorun ve çözüm önerilerine ilişkin talepleri ve önerileri konuşuldu. 
Açılış konuşmasını yapan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali ERGİN, Konya’da tarım ve hayvancılığın genel durumu, hayvancılık işletmelerinin yapısı, sütte kalitenin arttırılması için İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar ve verilen destekler hakkında bilgi verdi.