T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Seydişehir İlçemizde Gıda Güvenilirliği ve Hijyen Kuralları Eğitimi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 4.02.2022

01 Şubat 2022 Salı günü Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' 15. Maddesi gereğince; örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik eğitim düzenlenmiştir. Eğitime 36 işletmeci katılmıştır. İlçe Müdürlüğümüz personelleri Gıda Mühendisi Murat SAĞIRKAYA, Gıda Mühendisi Nagihan TEKİN ve Gıda Mühendisi Orkan CAN 'Eğitim Kurumlarında Gıda Güvenilirliği ve Hijyen Kuralları' ile ilgili sunum yapmışlardır. Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokol doğrultusunda gerçekleştirilen eğitim sonunda katılımcılara üç bakanlığın ortak imza attığı 'Eğitime Katılım Belgesi' düzenlenecektir.

      Gıdanın insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygunluğunun sağlanması için; üretim, depolama, dağıtım ve satışa sunma gibi bütün aşamalarda tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması için uyulması gereken kurallar ile kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilerin verildiği eğitimin faydalı olduğuna inanıyoruz.

   Müdürlüğümüz Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerin ve alınan numunelerin çocukların ve büyüklerin sağlığını korumaya yönelik bir kamu hizmeti olduğu unutulmamalıdır.

   Bu nedenlerle, işletmelerde asgari teknik ve hijyenik şartlara uymak, gıda güvenilirliğini sağlamak adına gereken azami gayretin gösterileceğine olan inancımızla, mutlu ve sağlıklı yarınlar dileriz.