Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    KÜPE SORGULAMA
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    TAMAMLANMIŞ PROJELER
  • YAYINLAR
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
    KONYA'DA TARIM VE YAŞAM
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    TOHUMLUK BAYİ LİSTESİ
    TOHUM ÜRETİCİ LİSTESİ
  • BASIN
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PALANLAMASI-YENİ DESTEKLEME MODELİ
    TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKonya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

2023 YILI KURBAN REHBERİ YAYINLANDI

14.06.2023 / Gösterim Saysı : 13 / Arşiv

​

Kurbanlık hayvanların sevklerinde, alımında, satımında, kesiminde ve kurban etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile "TARIMCEBİMDE" mobil uygulaması hakkında vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kurban rehberi güncellenerek yayınlandı.

Rehberde, 'TARIMCEBİMDE' uygulamasını mobil cihazlarına indiren vatandaşların, tüm kullanıcılara açık küpe sorgulama özelliğiyle, küpe numarasını girerek büyükbaş veya küçükbaş hayvanlar ile ilgili bilgilere ulaşabileceği ifade edildi.

Ayrıca, kurbanlık seçiminde dikkat edilecek konuların altı çizilen rehberde, sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmasının önemi vurgulandı, şu önerilerde bulunuldu:

"Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanlar olmamalı. Hayvanın kılları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı. Pis kokulu ishali ve burun akıntısı olmamalı. Öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı. Yara, şişlik ve ödemi olmamalı. Hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmeli."

Rehberde kurbanlık hayvan sevkleri, kurbanlık hayvanların bakımı ve beslenmesi, kurbanlık hayvanların nakliyesi ve dinlendirilmesi, kesimi, yüzme, parçalama, muayene ve kontrol, kurban etinin soğutulması, taşınması ve saklanması, derinin yüzülmesi ve tuzlanmasına ilişkin ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

Kurbanlık hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığından Şartlı Onay/Onay Belgesi almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmesi gerektiği belirtilen rehberde, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yapılmaması istendi.

Rehbere ulaşmak için tıklayınız ...



İLETİŞİM

    Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Konevi Mahallesi Larende Caddesi No :14 Meram / KONYA DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ IBAN:TR60 0001 0001 6836 9947 1750 01 KEP_ADRESİ: tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr Twitter: https://twitter.com/konyailtarim

  • Telefon : 0332 322 34 60 (4 Hat)

  • Faks : 0332 322 43 15

  • E-Posta : konya@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI