Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    KÜPE SORGULAMA
    EBYS EVRAK DOĞRULAMA
  • PROJELER
    YÜRÜTÜLEN PROJELER
  • YAYINLAR
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK
    KONYA'DA TARIM VE YAŞAM
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    TOHUMLUK BAYİ LİSTESİ
    TOHUM ÜRETİCİ LİSTESİ
  • BASIN
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PALANLAMASI-YENİ DESTEKLEME MODELİ
    TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKonya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenen Beyşehir Gölüne 500 Bin Yavru Sazan Daha...

9.10.2018 / Gösterim Saysı : 74 / Arşiv

Beyşehir Gölünün Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi ve 500 Bin Sazanla Balıklandırılması Projeleri kapsamında Beyşehir Jandarma Bot Komutanlığı İskelesinde yapılan törene İl Müdürümüz Seyfettin BAYDAR,  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Dairesi Başkanlığından Grup Sorumlusu Semavi ÖNAL, Beyşehir Belediye Başkanı Murat ÖZALTUN, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet ŞAHİN, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın URLU, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet KAYA, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yücel DOĞAN, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet ŞENER, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan KURT, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa AĞRALI, Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet ŞAHİN, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa AKBIYIK, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. İl Müdürlüğümüz tarafından Türkiye'nin en önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'ne 500 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'deki su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen 6 milyon sazan balığı yavrusundan 500 bin âdeti Beyşehir Gölü'nün tatlı suları ile buluşturuldu.

Törende konuşan İl Müdürümüz Seyfettin BAYDAR; Bakanlık olarak geçtiğimiz yıl Beyşehir Gölü'ne 450 bin adet yavru sazan balığı bıraktıklarını hatırlatan Baydar, bu yıl da bir süre önce DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 200-250 bin adet yavru sazan balığının göl sularıyla buluşturulduğunu belirtti. Her iki balıklandırma çalışması ile birlikte Beyşehir Gölü'ne bu yıl toplamda 750 bin adet yavru sazan bıraktıklarını vurgulayan Baydar, amaçlarının buradaki balık popülasyonu ve sayısını artırmak olduğunun altını çizerek, "Bu çalışmalarla, insanımıza sağlıklı gıdanın en önemli besin zincirlerinden birisi olan balığı sofrasına ulaştırmayı sağlamak istiyoruz. Bir yandan balıklandırma çalışması yaparken, diğer taraftan da gölün temizlenmesine yönelik mesaimiz devam ediyor. Beyşehir Gölü sularının terk edilmiş av araçlarından temizlenmesi ile ilgili olarak 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 13 bölgedeki 4830 hektar alandan, 42 bin 900 metre ağ, 2551 adet pinter ve 1 adet parakete göl zemininden çıkarılmıştır. Böylece su ürünlerinin hayalet avcılık ile zarar görmesi önlenmiş ve değer bulması sağlanmıştır." dedi.

Son üç yılda yürütülen bu göl temizliği ile balıklandırma çalışması kapsamında tatlı sulara salınan yavru sazanlar ile mevcut su ürünlerinin yaşam alanı kalitesini artırdıklarını vurgulayan Baydar, 2014 yılından bu yana yürütülen bu proje kapsamında Beyşehir Gölü'ne verilen bu önemli destekten dolayı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Hem Konya, hem de Isparta ili sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü'nde ticari avcılığın her iki İl sınırları içerisinde faaliyet gösteren su ürünleri kooperatifleri tarafından yürütüldüğünü de vurgulayan Baydar, bu iki kuruluşun 5 yıllığına gölü kiralayarak, Beyşehir tarafında 461 balıkçı üyesine, Isparta tarafında ise 122 üyesine ekmek kapısı olduğunu söyledi.

İl Müdürümüz; Bakanlık olarak yürüttükleri projeyle gölde ticari avcılığın sürdürülebilir olması için gayret gösterdiklerini anlatırken, bu işten kazanç sağlayan balıkçıların da bu çalışmalara usulüne ve kurallara uygun avlanma yaparak, av limit ve boyutlarına uyarak destek vermesinin aynı zamanda kendi menfaatleri olduğunu hatırlattı. Gölde sürdürülebilir avcılık için kurum olarak denetim ve kontrol faaliyetlerinin de olduğunu vurgulayan Baydar, bu hususta son 3 yılda yaptıkları denetim ve kontrollerde uyguladıkları idari para cezası sayısının da çok üst noktalara ulaştığını kaydetti. Baydar, daha etkin denetimler için drone gibi yeni teknolojik imkânlardan da istifade etmeye başladıklarını dile getirdi.

İki projenin de yürütülmesinde emeği geçen Beyşehir İlçe Müdürümüz Mehmet KAYA ve İlçe Müdürlüğü personeli ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Yücel DOĞAN ve Şube Personeline teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.


Fotoğraf Galerisi (10)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Gıda Okuryazarlığı Eğitimleri Devam Ediyor
...
Okul Kantini İşletmecilerine Ve Çalışanlarına ...
...
Gıda Ve Yem Birimleri İstişare Toplantısı Yapı ...
...
Çumra’Da “Beyaz Altın Kuru Fasulye” Ve “Ayçiçe ...
...
Karatay'da "Ayçiçek İle Sarı Yıl" Projesi Başl ...
...
Tarım Bakanlığı Heyeti Don Zararını Yerinde İn ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Konevi Mahallesi Larende Caddesi No :14 Meram / KONYA DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ IBAN:TR60 0001 0001 6836 9947 1750 01 KEP_ADRESİ: tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr Twitter: https://twitter.com/konyailtarim

  • Telefon : 0332 322 34 60 (4 Hat)

  • Faks : 0332 322 43 15

  • E-Posta : konya@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI